Monday, August 17, 2015

Hidegfront

A tegnapi nap elég rosszul sikerült alvásügyileg. Dél körül aludt 40 percet, kettő körül 10-et (fél óra ringatás után), hat körül 45 perc nyűglődés és altatás után konkrétan 3-at. Nyolckor sétáltunk egyet, de végigsikoltozta, nagyon élvezte és nyilván nem aludt. Aztán kilenckor elaludt mellen, agyaltunk, hogy keltsük-e fürdetni és enni, de felébredt, éber volt, és jött is a dörgés-villámlás-szakadó eső. Kivittük az erkélyre. viháncolt a hűvösben. Átszellőztettük a lakást, ideiglenesen hűvösebb lett, reggelre ez elmúlt... Éjfél felé elaludt, ahogy szokásos. (Majd lesz egy napirendes poszt is.)
Hajnalban négykor evett, majd nyolc után is felébredt. Mire Peti elment dolgozni, végeztünk, leraktam a járókába, mire visszaértem a kávémmal a konyhából, elaludt, majd a nyikorgó parkettára felébredt, de felvettem és az ágyába raktam, ahol újabb negyven percet aludt. Apukám jött, én indultam volna, ekkor ébredt. Gyorsan etettem még egy kicsit, ez tízkor volt. Apu adott neki enni tápot negyed 12-kor, délben kidőlt. Kettő körül már nagyon etetnem kellett*, így járkáltam kicsit a szobában, de semmi. A fülébe szuszogtam. Semmi. Megcirógattam a hátát, viccesen kukacolt, de semmi. Felvettem, átpelenkáztam, még mindig aludt. Lemértem, mert kíváncsi voltam, hogy mennyit eszik, és mostanában eddig mindig csak esti utolsót mértem. Kihoztam, fotelba ültem, mellre tettem. Még mindig alszik. Evett, hosszasan a nempreferált mellemből. Váltottunk. Evett a másikból. Megmértem. Visszaraktam az ágyába. 14:40-kor nyögött és felemelte a fejét, de bevittem a cumiját, visszahajtottam a fejét, asszem visszaaludt. Itt tartunk most.

* iszsz: igény szerint szoptatott. de hogy kinek az igénye? hát most az enyém. :D

Sunday, August 16, 2015

Játékok

Van egy csomó csörgő meg zörgő meg szopogatnivaló meg lapozgatnivaló játéka. Természetesen az allstar bigyó a cumifogója, ami egy korong, egy hózentrógercsipesz és 8-10 műanyag láncszem. Kb. bármennyit elvan vele.
A nyulat, amit horgoltam, lelkesen tömködi a szájába.
Szuper új közös játékaink vannak, úgymint a pelenkalebegtetés nyolcvan formája. Legyezni, lebegtetni, rázogatni, hullámoztatni. Mindegy, mert vigyorog, néha kacag is. Aztán elkezdtem holaRitát játszani. Letakarom a pelenkával amikor a hátán fekszik. Az első pár alkalommal többnyire kb. mozdulatlanul megvárja, míg elmondom, hogy holaRita, aztán mikor lehúzom az arcáról a pelenkát, akkor nagyon vigyorog és nagyon huncut. Aztán van, hogy egyből lekapja a fejéről és csak vigyorog, hogy nem sikerül eltüntetnem. Néha meg a kilógó combját kezdem el hétfogásozni, hogy nahát, szerintem itt lesz a Rita, ezen hangosan rötyörészik.
A hasondudálás és cuppogós puszik is mennek már egy ideje, de tuti kacagást a hammammmamamamammmm megeszlekkel lehet kiváltani. Főleg ha a megrágcsált felület az oldala a hónalja felé.
Szuper játék még a pelenkázón a fülpiszkálósdoboz, de csak akkor, ha C-be feszítheti a hátát, és nyúlkálhat érte. Ha a hasára teszem a dobozt, hogy ne oldalt kelljen pelenkáznom, úgy nem érdekes. Hasonló a helyzet a zörgős popsitörlős csomaggal is.
Többnyire elég jól elszórakoztatja magát, 10-15-20 percekre is, a járókában vagy a szőnyegen a takaróján. Erről folyton legurul, ha közben én internetezem, akkor a hovámész és holvagymármegint c. játékot játsszuk, ami némi csiklandozás, sok csintalan mosoly és a takaró közepére való visszahelyezésben merül ki.
Ezen kívül meglehetősen sokat dögönyözzük, húzzuk-vonjuk, lóbáljuk szerencsétlen gyereket. A hátán fekve nagyon szereti, ha a két lábát megfogom és arrébbhúzom. Peti ezt a takarójával együtt szokta, a szobában fel-alá. Kapaszkodik, kacarászik. Úgy tűnik, élvezi, hogy nem bánunk vele porcelánbabaként és mi is jól szórakozunk.

Altatás, már megint

Mióta elkezdett négykézlábazni, nem is olyan egyszerű elaltatni. eddig max. a fejét emelgette, és vissza-visszarogyott, most meg már kb. le kell fogni. Karban természetesen elalszik, de ezt az én hátam sem bírja, meg nem is akarom. Szóval igyekszem lerakni és mivel még magasan van az ágya, föléhajolok, szuszogok a fülébe, meg mondom, hogy minden rendben, itt vagyok, aludjál szépen. Mivel közel hajolok hozzá, így nem kezd el négykézlábazni, és előbb-utóbb elalszik.
Egyik nap aztán még kínomban elkezdtem neki elmesélni az aznapunkat, sikerült is úgy a délután hármas történésekkel álomba untatni a gyereket. Pár nap gondolkodás után megszületett Ligeti Kis Tündér (még lehet, hogy Nudli lesz a vége), ő Rita alteregója. Az ötletet azt hiszem worsitól hallottam először, és egyelőre úgy tűnik, működik.

Thursday, August 6, 2015

Cuccnyilvántartás

Szerencsére nagyon kevés dolgot kellett vennünk Nudlinak. A nagyobb bútorokat a FB-os felhívásomra egy nap alatt dobták össze az ismerősök: az ágyat és a pelenkázót ajándékba kaptuk, a járókát kölcsön. Kaptunk kölcsön hurcikendőt is, bár azt a pont most adtam vissza, mert szeptemberben jön a következő baba náluk. A vicces az, hogy ugyanaznap kaptam mástól egy másikat, amit visszaadok, ha jön esetleg egy negyedik gyerek.
Ezen kívül rengeteg ruhát kaptunk szerencsére, több forrásból is. Ezek többnyire monogrammozva vannak, de azért ebben nem bíztam. Szóval azt a módszert találtam ki, hogy a cuccokat lefotózom egy-egy névtáblával együtt és van egy mappájuk a számítógépen.
Aztán a saját kapott cuccokat is ugyanígy lefotóztam, meg persze fel is monogrammoztam a címkéket, de ez a tuti. Főleg úgy, hogy kaptunk egy nagy doboz játékot is, meg van már valamennyi saját is.
A múlt héten szortíroztam a kinőtt 56-os ruhákat, azt pedig úgy, hogy a képeken egy képszerkesztővel áthúzgáltam amit bedobozoltam vagy bezacskóztam. Emellett pedig az összekészített motyókat felnévcímkézett zacskókba raktam és várják, hogy találkozzak a gazdájukkal. :)

Kölcsöncuccok nyilvántartása