Tuesday, July 7, 2015

4 hónapos védőnő és csípőszűrés, valamint 4,5 hónapos dokizás

A védőnő jött házhoz. A gyerek épp kómázott, de a végére felébredt. Mondtam, hogy forog minden irányba, halad koppig hason előre, háton hídba feszíti magát és arrébbugrik. Meg hogy folyamatosan dumál. Kicsit meglepődött rajta. :D
A súlya 4,8 kg körül volt, arra azt mondta, hogy rendben, akkor mivel fejlődésileg kb. egy hónappal megelőzi az elvártat, akkor elfogadják, hogy azért ilyen kicsi, mert kisnövésű. (Valószínűleg tápszerrel meg lehetne hízlalni, de hát minek, én nem akarom azzal tömni.)

A csípőszűrésen (az előzővel ellentétben, amikor közölték, hogy a mai babák már nem akkorák ilyen korban) nagy sikerünk volt. Amint letettem a pelenkázóra, hogy a doki megvizsgálja, a kezében elkezdett megfordulni hasra, majd kinyomta magát. A doki vizsgálgatta, majd megultrahangozta, és csak annyit mondott, hogy tökéletes, nem is kell többet mennünk. Az asszisztense meg átkiabált a számítógép mellől, hogy van-e olyan kódjuk, hogy tökéletes, mert nem találja. Később még hozzáfűzték, hogy valószínűleg hamar lábra fog állni.
Aztán gyorsan bezzeggyerek lett, mert a köv. pár babája nem csinált túl sok mindent, és míg öltöztettem, rámutattak Ritára, hogy na így kéne. esetleg itthagyhatnám őt bemutatóbabának.
Ez egyébként a Baleseti Központban volt, ahol, képzeljétek, volt külön szoptatós helység, karfás székkel és szappannal(!!) a mosdón. Bár az ottani wc le volt zárva, a közös meg elég undorító volt.

A gyerekdoki szabin volt eddig, így tegnap a legnagyobb kánikulában mentünk oltásra. A védőnő megcsodálta a "sonkáit" meg a tokáját, szóval elégedettek továbbra is a hízásával. 5050 g volt az ő mérlegük szerint, szóval megvan az 5 kiló végre! 60-61 cm hosszú, a feje is szépen nő, és még mindig nagyobb a körfogata, mint a mellkasáé. :D A dokinak mondtam, hogy úgy vizsgálja, hogy leugrik az asztalról, ha épp olyanja van. Kérdezték, hogy mit eszik, mondtam, hogy kap némi tápszert, de főleg anyatejet. Tápszert, anyatejet és öklöt - mondta erre a védőnő.
(Oltást nem kapott, mert nem volt oltóanyag, majd talán jövő héten.)

No comments: