Saturday, April 11, 2015

Újdonságok.

Hason fekve emelgeti a fejét, méghozzá függőlegesig. Ha nagyon megfeszíti magát, meg is fordul. Ha kellően elege van, még a lábát is felhúzza maga mellé-alá és kúszó mozdulatokat végez. Karban tartva egy csomószor "áll".

Egyre figyelmesebb, fókuszál, a hangokra, szólongatásra többször felfigyel, odafordul. Másfél méterre tuti lát már,

Aludni csak hason. Többnyire az ágyában, szerencsére. Ma a babakocsiban is hasra kellett rakni, háton csak nyünnyögött, majd bömbölt.

Gügyög. Cuki. Ásít és sóhajt. Megacuki. Vigyorog, főleg hassimogatással egyidőben és ha mi is vigyorgunk rá. Már nevetéskezdeményei is vannak, alig várom, hogy kacagjon is.

Ma beüzemeltük a járókát, és kaptunk kölcsön egy zenélő-forgó-lógó izét, amire elsőre kedvesen rávigyorgott.

Próbáltunk nadrágot és hosszúujjút adni a body fölé, a nadrágot kifordítva tornázta le magáról... Ennyit a nagylányos ruhákról.

Fog, markol, karmol. A szoptatós melltartó háromszöges pántjába előszeretettel kapaszkodik kajálás közben. A héten egyszer a mérlegelés közben dühödten üvöltött, és belemarkolt a nyakláncomba az egyik kezével, a babahajaimba a másikkal, alig tudtam kiszabadítani magam. Azt hittem, a hajamat le is kell vágni, annyira kapaszkodott.

A nappaliban a legjobban a könyvespolcot szereti bámulni. Fekete háttéren színes, jó a kontraszt, tudom én. De könyvespolc. Ennyi.

No comments: