Sunday, August 16, 2015

Játékok

Van egy csomó csörgő meg zörgő meg szopogatnivaló meg lapozgatnivaló játéka. Természetesen az allstar bigyó a cumifogója, ami egy korong, egy hózentrógercsipesz és 8-10 műanyag láncszem. Kb. bármennyit elvan vele.
A nyulat, amit horgoltam, lelkesen tömködi a szájába.
Szuper új közös játékaink vannak, úgymint a pelenkalebegtetés nyolcvan formája. Legyezni, lebegtetni, rázogatni, hullámoztatni. Mindegy, mert vigyorog, néha kacag is. Aztán elkezdtem holaRitát játszani. Letakarom a pelenkával amikor a hátán fekszik. Az első pár alkalommal többnyire kb. mozdulatlanul megvárja, míg elmondom, hogy holaRita, aztán mikor lehúzom az arcáról a pelenkát, akkor nagyon vigyorog és nagyon huncut. Aztán van, hogy egyből lekapja a fejéről és csak vigyorog, hogy nem sikerül eltüntetnem. Néha meg a kilógó combját kezdem el hétfogásozni, hogy nahát, szerintem itt lesz a Rita, ezen hangosan rötyörészik.
A hasondudálás és cuppogós puszik is mennek már egy ideje, de tuti kacagást a hammammmamamamammmm megeszlekkel lehet kiváltani. Főleg ha a megrágcsált felület az oldala a hónalja felé.
Szuper játék még a pelenkázón a fülpiszkálósdoboz, de csak akkor, ha C-be feszítheti a hátát, és nyúlkálhat érte. Ha a hasára teszem a dobozt, hogy ne oldalt kelljen pelenkáznom, úgy nem érdekes. Hasonló a helyzet a zörgős popsitörlős csomaggal is.
Többnyire elég jól elszórakoztatja magát, 10-15-20 percekre is, a járókában vagy a szőnyegen a takaróján. Erről folyton legurul, ha közben én internetezem, akkor a hovámész és holvagymármegint c. játékot játsszuk, ami némi csiklandozás, sok csintalan mosoly és a takaró közepére való visszahelyezésben merül ki.
Ezen kívül meglehetősen sokat dögönyözzük, húzzuk-vonjuk, lóbáljuk szerencsétlen gyereket. A hátán fekve nagyon szereti, ha a két lábát megfogom és arrébbhúzom. Peti ezt a takarójával együtt szokta, a szobában fel-alá. Kapaszkodik, kacarászik. Úgy tűnik, élvezi, hogy nem bánunk vele porcelánbabaként és mi is jól szórakozunk.

No comments: