Tuesday, June 9, 2015

Fordulatos.

Múlt hét közepe óta hatalmasat lendült Kisnudli mozgásfejlődése. Elképesztő mennyiséget rúgkapál, jár keze-lába mint a motolla. Múlt héten többször fordult az oldalára hátonfekvésből, meg háton fekve a forgó-zenélő játékát is előszeretettel rugdalta és nagyon élvezte, hogy még jobban mozognak a figurák. A pelenkázón nagyon szeret lenni, vigyorog, mint a vadalma, kalimpál, huncutkodik és le nem áll.
Mostanra egyre hatékonyabban változtat helyet: háton a lábai kirugdosásával, illetve a talpát lefeszíti, és már halad is a feje irányába. Hason pedig felhúzza a lábát a feneke alá és mikor kirúgja hátra, akkor halad. Oldalirányba és a feneke körül mint az óra is forog, ezt csak úgy.
Tegnap 3x is megfordult, hasról hátra. Kitolja a fenekét, lábon-kézen tart, a feneke elhúzza, már hason is van. Vagy a feje húzza el, mikor hogy. Ma délelőtt már háton találtam meg az ágyában, mikor felébredt.
Időnként így persze fogságba is esik, tegnap este simán elhátrált a járóka sarkába, ahonnan aztán semerre. Panaszkodni mondjuk csak akkor kezdett, mikor a kezét kidugta a rácson, majd így nem sikerült az öklével elérni a száját.
A fogása is fejlődik, hason kinyomja magát és miközben támaszkodik, próbálja megfogni a játékokat, amik előtte vannak.
Továbbra is irgalmatlan cuki, rengeteget vigyorog és nagyon tud örülni, ha valaki rávigyorog. Meg engem is kacagva fogad sokszor, ha megjelenek a látómezőjében, úgyhogy sűrűn olvadozik a szívem.

No comments: